Banu Salman

BULGURLU EKŞİLİ KÖFTE

Ev yemeklerinin en güzellerinden…

  • 200 Gr. Kıyma
  • 3 Çorba Kaşığı Bulgur
  • 1 Yumurta
  • 1 Soğan
  • 1 Havuç
  • 1 Su bardağı haşlanmış nohut
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Terbiyesi İçin:

  • 1 Kase Yoğurt
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 2 Çorba Kaşığı yulaf unu
  • Yarım Limon

Hazırlanışı :

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtanın akını katıyoruz. Bulguru ekliyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber katıp yoğuruyoruz.

Köfte harcından küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Orta boy bir tencereye sıcak su koyup köfteleri katıyoruz. 1-2 dakika pişirip kara suyunu çıkartıyoruz.

Ayrı bir çorba tenceresine sıcak su koyuyoruz. Havucu soyup küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz. Nohut ve Köfteleri de ekliyoruz. Tuzunu ekleyip pişiriyoruz.

Terbiyesi için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurta sarısı, yulaf unu ve yarım limon suyu koyup çırpıyoruz. Terbiyeye çorbanın suyundan 1-2 kepçe ekleyip ılıtıyoruz.

Üzerine Doğranmış maydanoz ekleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun…

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top