Banu Salman

BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler:

Bal kabağı

Havuç

Patates

Kırmızı biber

Brokoli

Soğan

Sarımsak

Süt

Zeytinyağı

Sıcak su

Zerdeçal, kekik, kimyon, toz kırmızı biber, karabiber, tuz

Yapılışı:

Tüm malzemeleri küçük küçük doğruyoruz.

Zeytinyağında sırasıyla soğan, bal kabağı, patates, havuç, ve sarımsağı çeviriyoruz. Biraz kavrulduktan sonra brokoli ve kırmızı biberi de ekliyor ve biraz daha yağda çeviriyoruz.

Sebzeler iyice kavrulduktan sonra 1-2 bardak sütü sebzelerin üzerine ekliyoruz. Sebzeler sütü çekmeye başlayınca sebzelerin üstünü kaplayacak kadar sıcak su ekliyoruz.  

Sebzeler yumuşamaya başlayınca baharatları da ekleyip sebzeleri benderdan çekiyoruz.

Afiyet olsun ❣️

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top