Tam mevsimi gelmişken herkesin mutfağında, çantasında, ara öğününde yerini almış harika bir renk
Ülkemizin iklim koşulları da yetişmesi için uygun olduğundan hepimizin tüm kış bolca karşısına çıkan bir meyve; mandalina.
Mandalinanın C vitamini deposu olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Ancak kendisinin hünerleri bu kadarla kısıtlı değil;
Hücre yenileyici,
Mide rahatlatıcı,
Alerji ve yangı giderici,
Hatta ve hatta antioksidan gücü sayesinde kansere karşı koruyucu ve mevcut kanseri geriletici etkisi gibi birçok mucizesi daha var.
Aslında bu etkilerin çoğu da mandalinanın kendisinden değil, tüketmediğimiz kabuğundan geliyor.
O kadar ki;
Çin ve Japon tıbbında mandalina kabuğuyla ilaç yapımından tutun, çorba yapımına ve tavuk marinasyonuna eklemeye kadar mandalinanın faydalarından yararlanılan birçok yol vardır.
Mevsimi başlayan ve artık faydalarını çok daha iyi bildiğimiz bu meyveyi, günlük meyve porsiyonlarımıza mutlaka ekleyelim.
(1 porsiyon meyve = 2 orta boy mandalina)