Banu Salman

KARNABAHAR KISIRI

MALZEMELER:

1 küçük baş (500-600 g) karnabahar,

1 adet soğan, 

1 yemek kaşığı domates salçası,

Bir küçük demet maydanoz,

1 adet salatalık,

2 adet domates,

1 çay kaşığı toz biber,

1 tatlı kaşığı kekik,

1 tatlı kaşığı sumak,

1 tatlı kaşığı pul biber,

1 yemek kaşığı taze limon suyu,

Tuz,

4 yemek kaşığı zeytinyağI.

HAZIRLANIŞI:

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırıp rondoda tane tane olana kadar çekin,
  • Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
  • Toz biberi ekleyip karıştırın,
  • Çekilmiş karnabaharı harlı ateşte sürekli karıştırarak ekleyip yumuşayana kadar kavurun ve ateşten alın,
  • Ayrı bir kaba aktarın ve soğumasını bekleyin,
  • Tuz, kekik, sumak ve pul biberi ekleyip karıştırın,
  • Kıyılmış maydanoz, minik doğranmış salatalık, domates ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
  • Arzu ederseniz yeşil soğan da ekleyebilirsiniz ..

Afiyetle, Sağlıkla ..

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top