MALZEMELER:
1 küçük baş (500-600 g) karnabahar,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Bir küçük demet maydanoz,
1 adet salatalık,
2 adet domates,
1 çay kaşığı toz biber,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı sumak,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 yemek kaşığı taze limon suyu,
Tuz,
4 yemek kaşığı zeytinyağI.
HAZIRLANIŞI:
- Karnabaharı çiçeklerine ayırıp rondoda tane tane olana kadar çekin,
- Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun,
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
- Toz biberi ekleyip karıştırın,
- Çekilmiş karnabaharı harlı ateşte sürekli karıştırarak ekleyip yumuşayana kadar kavurun ve ateşten alın,
- Ayrı bir kaba aktarın ve soğumasını bekleyin,
- Tuz, kekik, sumak ve pul biberi ekleyip karıştırın,
- Kıyılmış maydanoz, minik doğranmış salatalık, domates ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Arzu ederseniz yeşil soğan da ekleyebilirsiniz ..
Afiyetle, Sağlıkla ..