Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kabak
- 2-3 dal brokoli
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 lt kemik suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından az kimyon
- 1/2 çay kaşığı az karabiber ve 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 avuç bulgur
Tencereye sıvı yağı koyuyoruz ve soğanımızı doğrayıp ilave ediyoruz.
Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tuzu ve baharatlarımızı ekliyoruz.
Üzerine doğradığımız kabağımızı ve brokolimizi ekliyoruz.
İçine 1 avuç bulgur da ilave ederek 1 litre kemik suyu ile kısık ateşte pişiriyoruz.
Piştikten sonra blenderdan geçirerek dereotu ile servis edebiliriz..
Afiyet olsun..