Banu Salman

KABAKLI BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kabak
  • 2-3 dal brokoli
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 lt kemik suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1/2 çay kaşığı az karabiber ve 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 avuç bulgur

Tencereye sıvı yağı koyuyoruz ve soğanımızı doğrayıp ilave ediyoruz.

Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra tuzu ve baharatlarımızı ekliyoruz.

Üzerine doğradığımız kabağımızı ve brokolimizi ekliyoruz.

İçine 1 avuç bulgur da ilave ederek 1 litre kemik suyu ile kısık ateşte pişiriyoruz.

Piştikten sonra blenderdan geçirerek dereotu ile servis edebiliriz..

Afiyet olsun..

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top