Banu Salman

ÇİKOLATALI KİNOALI KURABİYE

Malzemeler: 

1 su bardağı kinoa gevreği 

1/3 su bardağı öğütülmüş keten tohumu 

1/3 su bardağı dövülmüş badem 

1 adet muz 

3 yemek kaşığı kakao 

1 tatlı kaşığı tarçın 

2 yemek kaşığı bal / pekmez

Üzeri için; bitter çikolata 

Hazırlanışı: 

Muzu püre haline getirdikten sonra bal, tarçın ve kakaoyla karıştırın. 

Kinoa gevreği, öğütülmüş keten tohumu ve dövülmüş badem kattığınız kurabiye hamurunu hafif yapışkan bir hamur haline gelene kadar karıştırın. 

Arzu ettiğiniz büyüklükte hazırladığınız kurabiyeleri, aralıklı olarak yağlı kağıtlı fırın tepsisine yerleştirin. 

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika, üzerleri ve taban kısımları hafif bir renk alana kadar pişirin. 

Küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin. 

Fırından alıp ılınmaya bıraktığınız kurabiyelerin taban ya da kenar kısımlarını eritilmiş bitter çikolataya batırdıktan sonra yağlı kağıt üzerinde soğutun. 

Afiyet olsun… 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top