Banu Salman

DUMPLING (ÇİN MANTISI)

Malzemeler:

Hamuru için;

2 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

İçi için;

1 orta boy soğan

2 adet havuç

2 adet kabak

Zeytinyağı

Toz kırmızı biber

Tuz

Hazırlanışı;

Un, su ve tuzu karıştırarak hazırladığımız hamuru, iç malzemeleri hazırlarken üzerine örtü örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.

Soğanları küçük küçük kesip zeytinyağında çeviriyoruz. Rengi pembeleşince üzerine rendelediğimiz havuç ve kabakları ekliyoruz. Tüm sebzeler yumuşayınca baharatları ekliyoruz.

Bekleyen hamuru açıp yuvarlak şekillerde kesiyoruz.

Soğuttuğumuz iç malzemeleri ekleyerek hamurun ağzını büzerek kapatıyoruz.

Hazırlanan mantıları tavada dibi biraz tutana kadar pişiriyoruz.

Tavaya 1-2 kepçe kadar kaynar su ekleyip kapağını kapatıp mantılarımızı buharda pişiriyoruz.

Afiyet olsun …

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top