Banu Salman

MUZLU ÇİKOLATALI TOPLAR

  • 1 adet orta boy olgun muz
  • 1 adet orta boy elma
  • 2 avuç fındık içi (iri parçalanmış)
  • 1 çorba kaşığı bal ya da pekmez
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi tozu/unu ya da keçiboynuzu tozu/unu ya da evde çekilmiş fındık unu (blenderda fındıklar çekilebilir)
  • 80 gram bitter çikolata (%70 ve üzeri)
  • 1 su bardağı Yulaf ezmesi

Yapılışı :

İlk olarak elmaları rendelenip muz ezilir,

Cevizleri iri parçalar halinde ufalanıp, yulaf ezmesi ile birlikte  muz ve elma rendesinin içine atılır.

Diğer malzemeler de eklenip güzelce yoğurulur. Toplar haline getirilerek buzdolabına konulur.

Bitter çikolata  benmari usulü eritilir.

Sonrasında toplar buzluktan çıkarılıp üzerine bitterler gezdirilir. Tekrar buzluk kısmına kaldırılarak 10-15 dk bekletilip çıkarılır..

Afiyetle, Sağlıkla .. 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top