Banu Salman

RAMAZANI SAĞLIKLA GEÇİRİN

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutan kişilerin günlük beslenme şekli ve öğün sayısı birdenbire değişmektedir. Ancak oruç tutarken “sağlıklı yaşam” adına doğru gıda seçenekleri ile yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması ve devamı gereklidir.. 
Günlük fizyolojik ihtiyaçlarımız için gerekli tüm besin gruplarından yeterli miktarlarda alabilme hedefini koymalıyız kendimize..

Ramazan ayında her akşam yemekte pilav ya da makarna ile tek tip beslenip üstüne tatlı yiyen bir kişi birkaç günün sonunda kendini yorgun ve isteksiz hissetmeye başlayabilir. Çünkü bu tip beslenme, başta sindirim mekanizmasını etkileyerek bağırsak düzenini bozar; şişkinlik ve kabızlık yaratır. Ardından ise insulin salınımlarını bozacağından kişi sağlıksız ve kalitesiz bir Ramazan ayına mahkûm kalır.



         

 

 

 

 

 

TEK BİR HURMA YA DA ZEYTİN

Sahur için börek, poğaça, tost, sucuk, salam, ağır gıdalar yerine yumurta, peynir, süt gibi kahvaltılık, hafif besin…

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top