Banu Salman

NOHUT KÖFTE

Hem baklagil yemenin alternatiflerini arayanlar hem de et yemeyenler için harika bir tarif.

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı galeta unu

Yapılışı:

Haşlanmış nohutu, kesilmiş soğanı ve baharatları püre kıvamına gelene kadar blenderdan geçiriyoruz.

Kıvamı ayarlayana kadar galeta unu ekliyoruz.

Şekil verip buzdolabında dinlendiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Arzu ederseniz turşu, marul, domates, 1 tatlı kaşığı tahin ile tam buğday unlu lavaşa sarıp dürüm şeklinde yiyebilirsiniz. Hem lif içeriği bol hem doyurucu bir öğün olacaktır.

Afiyet olsun…

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top