Hem baklagil yemenin alternatiflerini arayanlar hem de et yemeyenler için harika bir tarif.
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı galeta unu
Yapılışı:
Haşlanmış nohutu, kesilmiş soğanı ve baharatları püre kıvamına gelene kadar blenderdan geçiriyoruz.
Kıvamı ayarlayana kadar galeta unu ekliyoruz.
Şekil verip buzdolabında dinlendiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Arzu ederseniz turşu, marul, domates, 1 tatlı kaşığı tahin ile tam buğday unlu lavaşa sarıp dürüm şeklinde yiyebilirsiniz. Hem lif içeriği bol hem doyurucu bir öğün olacaktır.
Afiyet olsun…