Banu Salman

KAKULE

Kakulenin kanser karşıtı etkileri vardır.

Doğu tıbbında soğuk algınlığında, enfeksiyon hastalıklarındaki sindirim bozukluklarında oldukça yaygın olan kakule, astım ve bronşitte de yaygın kullanılıyor.

 

KALIN BAĞIRSAK KANSERİNE KARŞI KAKULE

Kakule, halk arasında cinsel gücü artırıcı ve yorgunluk giderici etkileri ile biliniyor. Kakule tohumları içinde nişastanın yanı sıra bazı reçineler ve ona özel kokuyu veren uçucu yağlar mevcut. Sabinen, mirsen, menton, borneol ve pinen içerdiği etken maddelerden yalnızca bazıları. Yapılan pek çalışma sonucunda; kakule ve karabiberin içeriğindeki aktif maddeler kronik iltihabi reaksiyonları düzenlemek ve kanseri önlemek ve tedavisini kolaylaştırmak için potansiyel bir ilaç olabileceği sonucuna varılmış…

 
 

KANSER HÜCRELERİNİ İNTİHARA ZORLUYOR
 
Hindistan’da Chittatanian Ulusal Kanser Enstitüsü’nde yürütülen ve ‘APJCP-Asya Pasifik Kanser Korunma’ adlı yayında, 2005 ile 2007 yıllarında ard arda yayınlanan, tarçın ve kakulenin kanser karşıtı etkileri üzerine yapılmış iki bilimsel çalışma ile varılan sonuç ise şu: Tarçın ve kakule karışımı, deney hayvanlarında kalın bağırsakkanseri oluşumunu önlüyor. Hem de bunu birkaç yoldan yapıyor; özellikle de anormal hücre üremesini engelleyerek ve üremiş kanser hücrelerini intihara zorlayarak… 
 

 

LÖSEMİDE ETKİLİ
 
Kakule yağı, hücre deneylerinde insan lösemi hücreleri üzerinde etkili bulunmuş. Kalın bağırsak tümörü hücre kültüründeki hücrelerin ise üreme hızını yavaşlatmış. Daha da önemlisi, karaciğerde kanser yapıcı maddelere dönüşen kimyasal maddelerin bu dönüşümünü bir miktar engellemiş ki bu çok önemli çünkü bazen yediğimiz içtiğimiz maddelerdeki kimyasalların kendisi kanser yapma yeteneğine sahip olmuyor ama karaciğerde metabolize edilirken kanser yapıcı maddelere dönüşebiliyorlar.

 

 

 

ETLİDE SÜTLÜDE KULLANABİLİRSİNİZ

 

Kakuleyi, et ve bakliyat yemekleri, baharatlı pilavlar, unlu mamuller ve balık gibi tuzlu yemeklerde kullanabilirsiniz. Sütlü tatlılar ile kurabiye ve keklere de güzel bir lezzet vermekte. Pek çok kültürde çay ve özellikle de kahveyi aroma katmak için kullanılıyor. (Türk kahvesi veya French Press için öğütülmüş granül kahve içerisine damak tadınıza uygun miktarda öğütülmüş kakule katın. Öğütücü bulamazsanız sıcak kahveye birkaç tohum kesesi batırmak bir diğer metot… Aroması için birkaç  dakika kalması bile yetiyor.)  

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top